Start van het outdoor seizoen

Start van het outdoor seizoen

Before every run it’s a race between your mind and an excuse. Win it!

Vandaag kijk ik terug naar mijn vijf afgelopen races. Waarbij ik zeker kan zeggen dat ik mijn seizoen goed begonnen ben!

Ik mocht beginnen in Lisse met het testen van mijn vorm. In plaats van zelf een 1000 meter te lopen, was ik haas voor Sanne Verstegen. Het was erg fijn om te kunnen starten met een haas wedstrijd. Je wordt namelijk nog niet zo geconfronteerd met tijden.

Erik van Leeuwen
Erik van Leeuwen

In Wageningen begon het pas echt! Mijn eerste 800 van het seizoen en wat voor één?! Met alleen maar mannen ging ik de strijd aan. Gewonnen heb ik helaas nog niet maar ik passeerde de finish in een tijd van 2:09:13. Blij mag ik zeker zijn want de afgelopen 2,5 jaar ben ik nooit meer zo dicht bij mijn pr gekomen als nu. Let’s break my personal best!!!

Eerste 400 in Tilburg. Eén rondje, dat is toch eigenlijk veel te kort? Dat denk je niet meer als je dat ene rondje aan het lopen bent. Wat deden mijn benen enorm pijn en wat ging het totaal niet hard! Teleurgesteld kwam ik over de finish in een tijd van 56.27. Te gespannen en te graag willen is hopelijk de verklaring voor deze tijd.

Erik van Leeuwen
Erik van Leeuwen

Tweede 800 van het seizoen mocht ik lopen in het mooie Oordigem. Na een week hard bezig te zijn geweest met de eindverslagen voor school, stond ik niet helemaal uitgerust aan de start. Alsnog was ik gekomen om hard te lopen. Dit was dus ook het plan. Na 300 meter ging echter het lichtje al uit en raakte ik het vuur in mijn ogen kwijt. Maar één woord valt er te zeggen over deze race: waardeloos. Met 2:16 op de klok kan ik maar beter snel verder kijken naar volgende week namelijk Het NK teams.

Voor het eerst ga ik van start op een NK Teams. Ik ben overgeschreven naar Lycurgus om een extra wedstrijd te kunnen lopen. Dit viel mij wel zwaar. Nu loop ik niet meer in het zwart-geel van AV Aquilo, maar ik het Blauw/oranje van Lycurgus.

Het doel bij het NK Teams is zoveel mogelijk punten halen voor je club. Aan mij dus ook de taak om er met de winst van door te gaan. Het werd een erg tactische race waarin ik tot 700 meter eigenlijk op plek 3 gelopen heb. De laatste 100 meter voelde ik mij sterk en zette ik aan. Na een goede eindsprint nam ik de volle buit (8 punten) mee naar huis in een tijd van 2:10:55.

Huub Keulers
Huub Keulers

Morgen start ik op de 400 meter tijdens de Gouden Spike Leiden in een goed bezet veld. Aankomende week meer over deze wedstrijd en een vooruit blik op het NK!

Schermopname (9)