Kenia hoogtestage

Hey lieve allemaal,

Long time no see. Graag neem ik jullie mee naar Kenia, Welcom to Iten Home of Champions.kenia markt

Voor het eerst zijn wij met de selectie van Grete Koens naar Iten in Kenia geweest, een maand lang op hoogtestage.

4Voorzichtigheid blijft troef wanneer je op grote hoogte traint. Liever laag in de zone blijven dan hoog in het lactaat komen. Je loopt je hier vrij makkelijk over de kop. Dus werken we vooral gestaag aan de basisconditie. Rustige lange duurlopenen en om toch nog een beetje power te behouden doen we krachttraining (2-3x per week) of wat korter werk (200m en minder). Maar op de langere tempoblokken en duurlopen moeten we de snelheid aanpassen ten opzichte van zeeniveau omdat er minder zuurstof is, IMG-20171231-WA0003maar we wennen snel. Alles doen we op hartslag.

Karakteristiek zijn de rode durt roads, nu we weer thuis zijn is alles nog rood, maar je kunt er heerlijk op trainen. Grete gaat mee op de fiets en houd alles goed in de gaten. Langs de weg staan elke dag de kinderen “how are you” ,”may I have your shoes” veel te groot natuurlijk voor die klein blote voetjes. Een paar keer per week gaan we de baan op voor kort sprintwerk tot 200 meter.

De markt is erg leuk en de kraampjes beginnen al bij de uitgang van het kamp, prachtig al die kleuren en wat een lieve mensen. Verder kun je wat tafeltennissen, kaarten, zwemmen en veel slapen.

De stage was geweldig behalve het internet dan, mooie baantrainingen, prachtig land, genoeg dirt roads voor de duurlopen  en en wat wil een atleet nog meer als hij op hoogte stage is in Kenia. Als we thuis zijn alles in de wasmachine want alles is Kenia Rood!