First hello

First hello

Hey,

Mijn naam is Danaïd maar als het goed is wisten jullie dit al.

Mijn eerste blog op mijn eigen website. Dat is toch wel een beetje gek, want waar moet ik beginnen en wat is voor jullie lezers leuk om te lezen?

Laten we beginnen waarom ik een eigen website heb en laat ik wat meer over mijzelf vertellen.

Ik ben begonnen met deze website omdat ik graag wat professioneler wil zijn als sporter. Ik ben tenslotte voor het laatste jaar junior.

Het allerlaatste jaar als A-junior en meteen is er een nieuw begin. Ik ben namelijk verhuisd van Groningen naar Arnhem en dus ook veranderd van trainingsgroep. Ik train nu fulltime op Papendal bij de groep van Grete Koens.

Mijn eerste indrukken zijn goed en ik voel mij fitter dan dat ik de afgelopen jaren was. Ook ben ik nu al voor een langere tijd blessurevrij. Ik ben dus klaar om stappen te zetten.

Mijn afgelopen twee jaren waren namelijk niet super. Ik heb veel blessures gehad en ik was regelmatig ziek. Daardoor miste ik veel trainingen en liep ik tijden vele malen langzamer waren dan mijn persoonlijke record (800 meter) van 2:08:92.

Mijn doel voor dit jaar is fit en belastbaar worden en weer aan iedereen laten zien wie ik ben en wat ik kan. Mijn focus ligt op het outdoorseizoen maar ook zullen jullie mij een paar keer indoor zien lopen.

“maar even los van mijn lopen wie ben ik en welke gekke weetjes weten jullie nog niet van mij”

Ik ben Danaid Prinsen, 18 jaar en studeer aan het Johan Cruijff-college in Groningen. In mijn vrije tijd kan ik de hele dag weg op Instagram rondneuzen. Ook kan ik soms wel uren besteden aan het vinden van de passende quote bij mijn foto’s. Als mensen mij vragen of ik nog andere hobby’s heb dan hardlopen, dan zeg ik altijd gitaarspelen. Dat was een stiekeme beginnende hobby van mij en mijn vriendin Marcella Herzog die nooit echt is doorgezet, haha. Ik kan ook uren rondkijken op kleine marktjes met vintage kleding en zo kan ik ook uren voor mijn kast staan om te bepalen wat ik aan doe. Met een heerlijke vanille latte maak je mij erg blij en een stukje chocola of een worteltaartje gaat er ook altijd goed in :). Ik heb wel 100 bandanas in allerlei verschillende kleuren. Bandanas zijn van die gekke zakdoeken die ik graag om mijn hoofd bind.

Nijmegen Global Athletics 2015 030 (2)

foto: elke molenaar

Na alle gekkigheid is het wel tijd om te stoppen. Ik hoop dat jullie mij blijven volgen op mijn weg naar de top!

Tot Snel 😉